ROT-avdrag vid husrenovering i Dalarna

Som fastighetsägare i Dalarna behöver du utföra en husrenovering med tiden, vilket kommer att innebära utgifter. Med hjälp av ROT-avdrag kan du göra ett skatteavdrag på en del av arbetskostnaderna. Här kan du läsa mer om ROT-avdrag och hur det fungerar.

Som fastighetsägare kommer du att behöver utföra en husrenovering i Dalarna med jämna mellanrum för att upprätthålla husets skick så att det skyddar mot väder och vind. Det innebär exempelvis arbeten som att renovera fasaden, lägga om taket, utföra ett fönsterbyte men också renovera ditt badrum, kök och andra rum i bostaden.

 

För att underlätta för fastighetsägare så finns ROT-avdrag, vilket gör det möjligt för privatpersoner att göra ett skatteavdrag på hantverkarnas arbetskostnader. Om du behöver utföra en husrenovering i Dalarna kan du kontakta oss på Dalarnas Byggare för mer information om hur vi kan hjälpa dig och om ROT-avdrag.

 

Använd ROT-avdrag för din husrenovering i Dalarna

ROT-avdrag är ett skatteavdrag som kan användas i samband med Reparationer, Ombyggnad och Tillbyggnad, vilket uppgår till maximalt 50 000 kronor per år och fastighetsägare. Det innebär att då du anlitar ett företag som innehar F-skattesedel så har du rätt att göra ett skatteavdrag på 30 % av arbetskostnader upp till totalt 50 000 kronor under ett år. Skatteavdraget görs direkt på fakturan från din leverantör vilket betyder att du inte behöver ligga ute med pengarna samtidigt som du slipper all administration.

 

För att kunna använda ett ROT-avdrag då du anlitar ett hantverksföretag så behöver du i samband med att du begär en offert uppge ditt personnummer och fastighetsbeteckning. Om ni är två personer som äger fastigheten kan båda göra ett ROT-avdrag på upp till totalt 100 000 tillsammans.

Krav för att kunna använda ROT-avdrag

  • Du måste stå som ägare till fastigheten.
  • Du ska vara myndig.
  • Du behöver ha betalat in minst motsvarande belopp i skatt under året.
  • Fastigheten måste vara minst 5 år gammalt.
  • Du behöver ha utrymme kvar på de 50 000 kronor du är beviljad att göra ROT-avdrag för varje år.
  • Fakturan för arbetet får inte betalas kontant utan endast genom banköverföring.

Anlita oss för din husrenovering i Dalarna

När du ska genomföra en renovering eller en byggnation kan du vända dig till oss på Dalarnas Byggare. Vi utför alla typer av byggtjänster åt privatpersoner och företag i Falun med omnejd. När du anlitar oss har du möjlighet att få ditt ROT-avdrag direkt på vår faktura. 

Använd formuläret på vår sida för att boka ett kostnadsfritt hembesök. Då kan vi komma ut till din fastighet för att inspektera ditt projekt, bistå med konsultation och därefter lämna en offert med ett rättvist pris. 

Boka ett kostnadsfritt hembesök med en av våra snickare!

Om du vill få hjälp med en totalrenovering eller husrenovering i Dalarna är du alltid välkommen att kontakta oss! Fyll i nedan formulär för att boka ett kostnadsfritt hembesök och offertlämning.